News

Open Atelierdag in de Kazerne
Zondag 29 mei, van 13.00 tot 17.00 uur

Imaging mei 21 a4 .jpg

Laat u inspireren door mijn nieuwe serie kleurrijke fotoportretten op mijn nieuwe  pagina: 

 https://portretten.lucybesson.com en wees welkom in onze atelier nummer 114 voor advies

op 29 april van 13.00 tot 18.00 uur tijdens de open atelierdag in de Kazerne.

Mijn Nieuwe website "Portretten in Opdracht" is online.

aan het vernissen  web_edited.jpg

Decembermaand

Lucy 1.jpg

Het is decembermaand, de maand die ook de donkeremaand, kerstmaand, en feestmaand wordt genoemd. Voor mij persoonlijk is december de maand van vriendschap, liefde, hoop en vreugde, de maand van delen, nemen en geven.

Daarom wil ik met mijn kennissen, vrienden en kunstliefhebbers het gevoel van gezelligheid, comfort, gastvrijheid en luxe laten ervaren in Nidum het nieuwe House of Inspiration in Grave, waar u ook kunst van Alexander Bobkin en mijn fotowerk kunt bekijken in een van de kazematten van het oude Arsenaal.

Voor de opening van Nidum heb ik een nieuwe serie fotoportretten gemaakt, die een waardevolle aanvulling voor moderne interieurs kunnen zijn, want een huis is nog geen thuis zonder portretten van de bewoners. Ik merkte dat tijdens de opening van Nidum niet alleen de volwassenen, maar vooral ook de kinderen met veel interesse keken naar deze veelkleurige fotoportretten. Het is een manier waarop iedereen geportretteerd kan worden.

Aanstaande zaterdag en zondag 18 & 19 december kunt u een mooi decembergeschenk voor uw geliefden bij mij aanschaffen in de vorm van een cadeaubon ‘fotoshoot’  t.w.v. 220 euro. Ook flyers en boekjes van Alexander Bobkin (www.bobkin.nl) zijn beschikbaar.

Voor meer info, zie https://nidum.nl/nieuws-events/de-veelzijdigheid-van-lucy-besson/

Ik wens u een gezonde, sfeervolle en liefdevolle decembermaand en 2022 toe!

P.S. Denk bij uw eventuele bezoek aan Nidum aan het dragen van een mondkapje en het laten zien van een QR code bij de ingang  

Opening Nidum in Grave

arsenaal.jpg

 Op zaterdag 27 en zondag 28 november 2021 de deuren van Nidum worden geopend. Tijdens het openingsweekend exposeert Lucy Besson haar nieuwe serie fotoportretten. Ook staat ze klaar voor vragen en eventuele opdrachten voor schilderportretten en fotografie. Daarnaast kunt u genieten van eigenaardige olieverf schilderijen van haar partner Alexander Bobkin (www.bobkin.nl)

Datum: 27 en 28 november 2021
Adres: Nidum, Sint Elisabethstraat 35 in Grave
Parkeren: zie deze pagina

Graag tot ziens in Grave!
 

Meer over Nidum: https://nidum.nl/

uitnodiging-Krayenhoff-OA2021-digitaal.jpg

Open Ateliers Dagen in de Kazerne.

Op  6 & 7 en 13 & 14 november 2021 staat de Krayenhoffkazerne in Nijmegen weer in het teken van de jaarlijkse open ateliers. 25 kunstenaars stellen hun atelier open voor het publiek! De bezoekers kunnen een blik werpen achter de schermen bij de kunstenaars.

De deelnemende kunstenaars

Jetty Antvelink • Denny Baggen • Jannie Benthem • Lucy Besson • Frank Biemans • Alexander Bobkin • Peter Bremer • Roderick Brenninkmeijer • Frans Drummen • Karin Elfrink • Funs Erens • Susan Evers • Madieke Fleuren • Annie van Gemert • Freek van Ginkel • Ruud Harmsen • Jeroen van Herten • Madeleine Jansen • Hans Jebbink • Mechtild Kets • Marijke Kremers • Jos Metselaar • Tajddin Özen • Judith Walboomers • Philo van Wamel

Open ateliers

De open ateliers vormen een kleurrijke en inspirerende omgeving waar belangstellenden kunnen genieten van kunst. Het is elk jaar weer een bijzondere ervaring om in de ateliers het werkproces van de kunstenaars te kunnen volgen. Er is ook de gelegenheid om een gesprek aan te gaan met de kunstenaar, het nieuwe werk te bewonderen en eventueel kunst te kopen. Laat je inspireren door de diversiteit aan kunst in de kazerne. Belangstellenden kunnen zich ook inschrijven voor workshops, cursussen, portret opdrachten en men kan (gesigneerde) boeken bestellen.

Iedereen is van harte welkom om het nieuwe werk van kunstenaars te bekijken! Er is een aangepaste looproute in het gebouw met een aparte uitgang. De open ateliers zijn gratis toegankelijk. Lees meer over de open ateliers op de website

245056178_2877085575935492_2540391962301065681_n.jpg

Expositie in de galerie De Nieuwe Gang in Beuningen.

 

ODE is de tweede tentoonstelling uit een serie van drie waarmee kunstinitiatief De Nieuwe Gang haar 40-jarig jubileum viert. Een kunstinitiatief dat 40 jaar bestaat is waarschijnlijk uniek in Nederland. Met deze tentoonstelling is geprobeerd iedere oud-exposant opnieuw aandacht te geven. Dit heeft geleid tot een tentoonstelling met actueel werk van alle oud-exposanten die uiteindelijk bereikt konden worden. Er is een totaalinstallatie ontstaan die een ode brengt aan de historie en het heden van De Nieuwe Gang.

Te zien van 5 september t/m 17 oktober 2021 in De Nieuwe Gang te Beuningen.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 (buiten openingstijden op afspraak).

http://www.denieuwegang.nl/

241179508_10227596993657422_6439620898907847153_n.jpg

My 2 works are selected for Ist International Watercolor Festival at the prestigieus La Boverie Museum in Liege / Belgium.

 

A short video report on the 1st Liege International Watercolor Festival:

https://www.youtube.com/watch?v=2VsMR5R_Ins

Out of the blue into the green_blauwebalk_flyer.jpg
41756904_10218071068355243_5880742717163569152_n.jpg

Veldschuur Overasselt,voorheen Gaia & Ouranos exposeert werk van diverse interessante kunstenaars de komende 9 zondagen.

Een van hen is:

Lucy Besson

1959, Novokoeznetsk, Rusland

Woont in Wijchen en werkt in Nijmegen en Wijchen

Lucy Besson een multidisciplinaire kunstenares uit Siberië in Rusland. Haar abstracte landschappen hebben een meditatief en poëtisch karakter en zijn vaak geïnspireerd op de mythen van Siberië en het verre Oosten. Dunne, met de naaimachine gestikte lijnen in de landschappen van Lucy Besson verrijken haar schildertechniek en maken haar werk bijzonder.

Lucy Besson studeerde aan het Regionale Kunsthogeschool in Kemerovo, Siberië en aan Stroganoff Academie voor Industriële Kunst en Ontwerp in Moskou, Rusland. Zij maakte na haar studie abstracte werken met textiel. In 1990 verhuisde zij naar Nederland en sindsdien schildert zij, naast eigen werk, portretten in opdracht en werkt veel met fotografie en video.

Lucy Besson exposeert 4 werken welke ook aangekocht kunnen worden

Website: https://lucybesson.com/

voor het volledige programma kunst en cultuur zie www.veldschuuroverasselt.nl

Афиша.jpg

Fotoportretten van Lucy Besson in het Museum  Moderne Kunsten in Novokoeznetsk in Rusland. 

van 11 september tot 28 september 2018

TV nieuws Novokuznetsk:

https://www.youtube.com/watch?v=g_ND5SsMDwI&t=632s&ab_channel=%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%A2%D0%92

Digital Works of Lucy Besson exhibited at Novosibirsk State Art Museum.

The II International Triennial of modern Graphics is one of the most lively and large-scale creative projects of the Novosibirsk State Art Museum. The program objectives of The Graphic Triennial Novosibirsk are completed in the search for openness and completeness of local artistic life; knowledge of the Siberian onlookers with the latest searches in the graphic arts of the different countries of the world; to fruitful professional communication between artists and art critics.

18. Christmas song.jpg

Timescapes  

Monochrome photography by Lucy Besson at Galerie de Natris

 19 January until 23 February 2020

door Wim de Natris, kunsthistoricus

 

Lucy Besson (1959 Novokuznetsk, Siberië) gedenkt haar dertigjarige kunstenaarschap door terug te kijken in de tijd met als ruggensteun Op zoek naar de verloren tijd van Marcel Proust, het werk van de Russische cineast films Andrej Tarkovski en het Oud Testamentische Boek Prediker.

De tentoonstelling in Galerie de Natris is als een fotografische autobiografie van het leven van de kunstenaar waarin zij door haar kernherinneringen om te zetten in fotografisch via de computer bewerkte beelden terugblikt. Zoals Proust probeert in zijn zoektocht in zijn gedachten en herinneringen als het ware probeert de tijd terug te halen, zo wil Lucy Besson haar tijd terughalen door de tijd te meten en in fotografische beelden vast te leggen. De keuze om de beelden in zwartwit (enkele zijn in sepia-achtige kleuren), evenals vaak in de films van Tarkovski, versterken het effect dat er tijd ‘overheen’ is gegaan. Een effect dat menig maal versterkt wordt door de vervaging van het beeld, zodat het beeld langzaam lijkt te verdwijnen. De beschouwer ziet de herinnering ontglippen, zoals de tijd ontglipt. Je kunt er geen grip op krijgen ondanks je herinneringen. De kunstenaar geeft zelf een verwijzing naar het Boek Prediker, waarin het hoofdmotief het begrip ‘vanitas’ in de zin van vluchtigheid in de wereld is. Terugkijkend op je leven zie je dat alles voorbij is en de tijd, dat je maar even op de wereld verblijft is een fractie van de geschiedenis, van de tijd. Hoewel de terugblik van de kunstenaar natuurlijk een persoonlijke is, geeft zij hiermee wel een universele boodschap: haar poging om grip te krijgen op haar herinneringen is ook de onze. De in beeld gebrachte kernherinneringen verwijzen direct of indirect naar gebeurtenissen uit haar kinderjaren die zoals bij ieder mens onuitwisbaar zijn vastgelegd in het geheugen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het ruige Siberische landschap een grote rol speelt in haar herinneringen en het vastleggen daarvan. Dat woeste oerlandschap functioneert op metafysisch niveau als achtergrond voor het tijdelijk bestaan en nietigheid van de mens. Je voelt je er klein bij, onbetekenend. Tijd heeft daarin geen betekenis, timescapes. Lucy Besson is geen gewone fotograaf. Haar achtergrond is een traditionele kunst academiesopleiding. Zij gebruikt de vormentaal en de iconografie van de traditionele schilderkunst. De terugblik naar het leven en het fotografisch verslag daarvan is geen zuivere registratie van de werkelijkheid, maar een persoonlijke interpretatie daarvan: zij legt daarin ook haar persoonlijke emoties en gevoelens in vast. Dat maakt haar fotoautobiografie des te indrukwekkender en tegelijkertijd universeler De fotobeelden van Lucy Besson laten zich niet gemakkelijk ontsluieren, maar wie zich de moeite getroost om de beelden op zich in te laten werkten, zal ontdekken welke poëtische kracht ze uitstralen.

19.01.2020, Nijmegen, Nederland

07foto.jpg

Art Collection Temporary on Sale

 

As of June 1st my studio address will be changed. I am planning to share studio number 114 with Alexander Bobkin in “De Kazerne” in Nijmegen as of this date.

In regard to the move we want to put our art collections on sale in the period from 1 to 10 May.

Please get in contact via:

lucybess@gmail.com – Lucy Besson

albobkin@xs4all.nl – Alexander Bobkin

 

Studio address:

“Krayenhoffkazerne”, Molenveldlaan 120 and 114, 6523RN Nijmegen

Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...